Lördag

Igår så bläddrade jag i hyresgästföreningens tidning. Hittade en hel del som jag blev jävligt upprörd över. Bland annat så läste jag:

Ett renoverat badrum, där plastmattor ersätts av kakel och klinkers ger en höjning på 300 kronori genomsnitt.
Ett nyinsatt kök höjer hyran i genomsnitt med 300 kronor.
Räkna därför med runt 600 kronor i höjd hyra efter renoveringen.

Jag fick, efter stambytet, en hyreshöjning på nästan 700, för de 700 fick jag nytt badrum och har kvar samma kök som sattes in när huset byggdes.

I samma tidning står att fastighetsägaren inte får höja hyran för normalt underhåll, till exempel stambyten och fasadrenoveringar. Däremot för ombyggnationer som höjer standarden på lägenheten. Det innebär alltså att mitt badrum måste vara värsta lyxbadrummet nu eftersom min hyra höjdes med så pass mycket efter den renoveringen.

Nu tycker inte jag att jag har nåt lyxbadrum och dessutom så är arbetet dåligt utfört. En hel del annat har skadats och gått sönder i min lägenhet i samband med stambytet och lyxrenoveringen av badrummet. Sprickor i väggar och tak borde väl då antingen åtgärdas eller så borde väl en hyressänkning vara på sin plats. Och i badrummet börjar det redan bli fuktskador och mögel vid tröskeln, känns också som ett gediget genomfört arbete.

När jag fick indraget fiberbredband i min lägenhet så är det en standardhöjning av lägenheten som kostar nästan en hundring i månaden, oavsett om jag tänker använda det eller ej.

Fy faan vad jag tycker illa om min hyresvärd just nu!

För att irritera mig lite extra så räknade jag ut att jag har betalat drygt 10000 kronor helt i onödan till a-kassan. Detta för att facket inte kunnat upplysa om att om man inte jobbat på fem år så får man ingen a-kassa. Inte heller kan man få pengarna återbetalade. Jag hade faktiskt kunnat ha rätt så mycket roligare för 10000 än att betala pengarna till a-kassan utan någon som helst nytta.

Jävla fack och a-kassa!!!!

Till råga på allt så är jag helt knäckt efter gårdagens aktiviteter. Tänk va, bara för att jag försöker leva precis som en vanlig människa och göra flera saker på en dag så blir jag helt knäckt. Det är orättvist. Det absolut jobbigaste är att jag blir helt lessen i omgångar utan någon direkt orsak, jag vill inte tillbringa min helg med att ligga på soffan och gråta ju.

En rolig sak har i allafall hänt, jag har hittat en ny idol! Jag tittade på Så Ska Det Låta och där så jazzade en kille loss i en BluesBrothers-dans av rang! Klippet från Så Ska Det Låta Aldrig hört om killen förut. Samuel Ljungblahd heter han och finns både på myspace och youtube om ni vill se nåt mer med honom.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om man är ihop med väldigt många kan man låta dem gå igenom en del svåra prov. Då ser man vem som är bäst på att gå och handla, och vem som köper allt det man säger."
Nikoline, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009