Fredag

Igårkväll fick jag ett telefonsamtal. Pelle Hamberg är död. Pelle har senaste åren lidit av ALS och i måndags var han tvungen att åka in på sjukhus för att han inte kunde andas. Vilken tur att han inte behövde ligga på sjukan så länge.

Pelle har alltid funnits och alltid varit glad och bjudit på ett skratt. Även fast jag är väldigt lessen just nu så väljer jag att minnas de roliga stunderna, och de är mååånga.

Som en dag när syrran, Pelle och Jörgen hämtade mig vid en mintgrön gångbro. När jag kommer ut till bilen så öppnar Pelle bagageluckan så att jag verkligen inte ska missa att det spelas Blues Brothers i bilen. Den dagen var en riktig höjdardag på alla sätt, en av de dagar jag skrattat mest i hela mitt liv tror jag.

Och ingen som känner Pelle glömmer väl när han kom i stämning för att sjunga Bajen Va Namnet. Bajenklacken har mist en trogen Hammarbyare.

Min systerson har fått en 180-nål av honom. Alltså en utmärkelse man får när man kastar 180 i dart. Maxpoäng på tre pilar. Systersonen fick väl kasta 25 pilar, minst, innan han kom upp i 180 poäng, han var inte så stor då. Pelle är en stor dart-profil, inte minst bland alla Englar.

Här har ni Pelle, han var en baddare på att dansa:

Pelle jobbade med reklam och såg till att vi fick dess fina tröjor, framsidan, jag är förberedd och en penna, vi brukar sätta upp håret med pennor. Och så baksidan, ge mig ett bryt och en tandborste, det går att sätta upp håret med tandborste i brist på penna:

Vi har även haft rimstuga med Pelle. Oförglömliga rim som vi använder än idag. Här har du en bok, din tok. Och en annan favorit: När denna ger upp ett tjut är det skitbråttom ut! Självklart en brandvarnare.

Jag har även upplevt Gröna Lund tillsammans med Pelle. Bläckfisken i hatt är inte att leka med. Ett av mina roligaste Grönan-besök förövrigt. Pelle och Stellan på samma gång och dessutom en hatt från Los Angeles att hålla reda på. Den dagen slutade på Engelen om jag inte missminner mig.

Pelle är en av de snällaste och goaste människorna jag nånsin lärt känna! Pelle blev 56 år.

Alla sjunger, melodi Mare Mare med Anders Glenmark:
Pelle Hamberg, vad gör du på en söndag morron?
Jo man kan sätta 100 spänn på att han ska gå på Engelen

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Det är bättre att ha en än två. För det kostar för mycket att bjuda två stycken på Tivoli."
Benjamin, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009