Lördag

Min Pappa har varit död i dryga fem år. Igår kom jag på mig själv med en sak. Mamma undrade om jag hade en slipmaskin. Mitt svar blev: Pappa har det i garaget. Alltså, Pappas saker är fortfarande hans saker och det är han som har sakerna. Jag tänkte inte på det just när jag sa det utan kom på det senare när jag satt hemma. Det som är Pappas saker lånar jag liksom, eller hur jag ska säga.

Det känns på nåt sätt bra, Pappa är med mig varje dag.

När jag kör bil och ska köra om en bil, med automatväxlad bil och kör en kickdown, så sitter Pappa genast bredvid och säger: Oj, där gick det en liter bensin.

Jag har inte kollat det där med slipmaskiner än, jag liksom bara tar för givet att Pappa har sånt. Det jag är säker på är att han har en sån där smal fingerslip, eller vad det heter, sån där man har för att slipa i vinklar och vrår.

Förutom att prata om slipmaskiner så fick min Mamma, för första gången i sitt liv, sitta vid en dator och trycka själv. Det hon tyckte var svårast var att styra med datamusen och Mamma sa att hon nog behövde en månad på sig att lära sig det. Jag är allafall skitstolt över att Mamma faktiskt gjorde det, surfade och skrev in adresserna själv!

Vi sopade balkongen också. På balkongen ligger det trätrallar, inte några små utan de är väl typ 2 gånger 3 meter. Pappa har spikat ihop trallarna och det innebär att det är rejäla doningar som väger bly. Jaja, Mamma och jag tog fram bärremmar och lyfte på trallarna och sopade som sjutton.

När vi höll på att sopa så tyckte vi att det blåste lite väl mycket. Idag insåg vi att det var en jäkla tur att vi genomförde projekt balkongsopning igår för idag blåser det halv storm.

Min fredagstvättning och städning blev det inget av för jag var så himla trött och mätt när jag kom hem från Mamma. Vi fikade te och semlor! Japps, semlor är gott oavsett tid på året!

Idag blir det ingen semla, idag blir det spaghetti och köttfärssås med massa vitlök!!!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Det är dumt att gifta sig med en till. Då får man ju jättemånga barn och det tar kanske två timmar innan man har bytt blöjor på allihop."
Nicolaj, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009