Onsdag

Dagens åtaganden började faktiskt redan igår med att jag bytte bil med syrran.

Idag har det då fortsatt med att först åka till Liljeholmen. Där visade det sig att vår grupp bestod av två personer och så läraren. Utrustade med varsin kamera så gick vi ut och fotograferade lite vår, eller rent av sommar, bilder.

När vi var nöjda med fotandet så gick vi in i datasalen för att titta på våra alster. Jag frågar nästan direkt läraren hur man gör för att klippa ut blommor och lägga i samma bild, jag hade fotat rätt så många såna bilder. Då kan han inte berätta det för mig för han var tvungen att uppdatera sina Photoshopkunskaper först.

Här kan ni titta på några av mina bilder från dagen.

Efter denna utflykt så åkte jag hem till garaget och inväntade Maysan med familj. Precis tajmat in i minsta detalj, när jag fått ner hojen i garaget och satt och skulle ta in ryggsäck och hjälm så ringde hon. De hade kommit lite vilse men var ändå väldigt nära. Jag klarade att guida via telefon!

Hilma var med!!! Första gången jag fick träffa henne, har bara sett bilder förut. Här är Hilma:

Sen började spekulerandet i hur man ska göra för att våra murar och trappor i garagenerfarten ska bli snygga igen. Även grindstolpar och lite annat diskuterades. Planen om hur man gör verkar rätt klar men kostnadsförslag får vi vänta på tills det är uträknat.

När Hilma med familj lämnat oss så kom Mamma på att hon skulle köpa hushålls- och toapapper. Hon ville ha skjuts till affären, papper är ju inte så tungt men det är stort! Iväg på affären och sen på vägen därifrån kom jag på att jag skulle på apoteket, jag fick ju så mycket nya recept av läkaren igår.

Apoteket jag var på brukar vara snabbt. Självklart var det inte så idag. Två personer stod i varsin kassa, jag tror de jobbade inom hemhjälp eller nåt sånt för de hade sjuttifjorton olika saker de skulle ha och allt i olika påsar och med olika betalning. Suck!

När det äntligen blev min tur så lyckades hon i kassan, hon sa själv att hon var ny, riva sönder den där klisterlappen som ska sitta på medicinförpackningen. Hon började surra om att hon skulle skriva ut en kopia på den och började trycka på datorn, då var mitt tålamod på upphällningen så jag sa att jag kunde ha en söndrig lapp på min medicin. Till slut kom jag därifrån och vi kunde åka tillbaka hem till Mamma.

Sen så var det då åtagandet som började redan igår. Åka med bilen till verkstan för att få en ny mutter till ett hjul. Syrran är lite orolig över att vi ska få punktering när vi åker till landet och eftersom lagen om alltings jävlighet råder så blir det då självklart på hjulet som har en mutter vi inte kan dra loss med bilens byta-hjul-verktyg.

När jag anlände till verkstan så satt den vanliga personalen där men det fanns en okänd där, självklart så var det den okända som skulle ta hand om mig. Jag sa att det var dom som bytt till vinterhjulen och när jag skulle byta till sommarhjulen så satt där en olik mutter på ett av hjulen. Då frågar den okända efter registreringsnummer, jaha, där står jag som ett fån och vet inte vad syrran har för nummer. Till slut kom jag på det, nästan i allafall, blandade ihop några siffror bara.

Den okända får fram bilen och säger att vi inte har bytt hjul där för det finns ingen anteckning om det. Då höll jag nästan på att bryta ihop. Som tur var så kom en vanlig personal till min räddning, hon var där när vi åkte i skytteltrafik med bilarna där på service och hjulbyten i höstas.

Mitt i allt det här kommer en av meckarkillarna ut och säger: Tjena, vilken bil är det idag då?

Han böt muttern och jag kunde åka därifrån. Mot syrran för att byta bil trodde jag, men det blev mot syrran och iväg på shopping. Jag fick med mig mjölk, bröd, hårfärg och en påse blandade småcigg hem. Syrran hade en hel kasse med allt möjligt i. När vi är på väg från affären så är syrran på väg hem till mig, jag skulle ju hämta bilen som stod hos syrran. Jaja, det är inte alltid det kan bli rätt på en gång.

Jag är så slut nu att jag mest känner att jag kommer ligga på soffan i en vecka.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om mannen tröttnar på frun så befriar han sig så atthan får bo själv någon annanstans."
Christa, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009