Söndag

Ansträngningarna igår tog faktiskt inte bara slut med den där ciggen. Lund ringde, hon hade minsann köpt Alexander och laddat ner. Alexander är alltså Alexander Rybak, killen som vann Eurovision Song Contest för Norge med låten Fairytale.

Frågan hon hade var hur fasen Alexander ska komma in i mobilen. Just då så kände jag att det är en himlans tur att jag och Lund har likadana telefoner. Direkt kunde jag guida henne i Nokia PC Suite. Hon fick in Alexander i telefonen och allt var bra och vi la på.

Det dröjer kanske tre minuter innan Lund blippar på msn och undrar hur fasen man gör för att få Alexander som ringsignal.

Idag så har msn-städningen fortsatt. Kraman har varit superduktig och städat sitt loft där hon har sovavdelning och datahörna. Jag blev lite inspirerad och tänkte att jag ska också fixa sovrummet, började med dammsugning för att sen fortsätta att köra polish på golvet. Det gick så bra ända tills jag började med polishen, den räckte bara till ett hörn av sovrummet. Jag kom av mig helt med allt.

När jag sen kom igång igen så började jag med ena bokhyllan i matrummet. Polish även där, MP52 är bra på möbler. Då ringer Lund. Denna gången skulle hon ha in Sonja Aldén i datorn från sin cdskiva och sen då till telefonen.

Ta hem CDex säger jag. Lite lätt störd där mitt i bokhyllestädningen. Det slutade med att jag fick starta en dator och sen steg för steg leda henne genom mysteriet med CDex. Tur att Lund är van vid mig så att hon faktiskt förstår när jag helt plötsligt, mitt i guidandet måste störta till badrummet och hålla i tvättmaskinen för den skulle centrifugera.

Allt gick bra och hon fick till det där med skivan och hittade låtarna och visste hur hon skulle göra för att få över dom till mobilen. Jag satte mig i soffan och tittade lite på tennisen i Franska Öppna mellan Robin och Roger Federer. Då blippar Kraman på msn och är lite lätt orolig, hon hittade inte sin plånbok!

Det är tur att jag har så mycket tid så att städningen kan ta hela dan, hur skulle jag annars hinna med när det är smärre katastrofer med både musik, mobiler och plånböcker?

Kraman hade minsann inte flyttat plånboken under städningen. Ni vet sådär som man gör, jag lägger den där sålänge och så lägger man den på ett helt okänt ställe som man sen inte hittar. Hon kastade sig in i duschen och sen iväg till jobbet för att se om plånboken var där.

Plånboken hittades och jag blev glad för Kramans skull. Finns det nåt jobbigare än att tappa bort plånboken och behöva spärra allt och så skaffa nytt allting.

Min bondepraktikaalmanacka säger att så som vädret är söndag efter pingst, idag alltså, blir det hela sommaren. Sämre kunde det varit faktiskt, solen har varit framme mycket men det har tyvärr varit lite kallt. Men sen så är det ju det här med klimatförändringarna, det kan hända att det inte stämmer helt och hållet.

Bokhyllan då? Jag kom helt av mig med den så översta hyllan har jag inte varit på, förmodligen är det den som behöver sig en dammtorkning och lite polish allra mest.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man friar ställer man sig på knä och håller fram en ring."
Maria, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009