Fredag

Igår så hann jag ju inte med att gå till "skolan". Min handledare där tyckte i allafall att jag hade aktiviteter så det räckte. Tänk att det finns folk som faktiskt förstår sig på att ångest och stress begränsar en, förstår helt utan att ifrågasätta. Skönt!

Idag var det inte någon vidare kul aktivitet. Begravning stod på schemat. Eller minnesstund. Det var fullsatt till sista plats i kapellet. Kistan gick i grönt och vitt. Jag tror Pelle tyckte det var fint. Tårarna trillade lite och när jag såg Pelles Mamma så trillade det mer tårar.

Efter detta så skulle jag iväg och hämta hojen på verkstan. Killen från verkstan ringde tio i åtta imorse och sa att en av mekarna där hade sysslat mycket med Aprilia och han hade minsann lagat många startreläer till såna. Jag och syrran åkte iväg mot verkstan och det började regna. Och det regnade mer. Och så regnade det ännu mer.

Jag, som varit på begravning, hade packat hjälm för att få hem hojen. Lite finare byxor är inte att rekommendera när man ska ha hem en hoj från verkstan i störtregn. När jag kom till garaget såg jag ut som en dränkt katt ungefär.

Hoppar in i bilen för att åka hem, får ett uppdrag på vägen, skjutsa syrran hem till Iza. När jag kliver ur bilen här hemma så ser det ut som jag kissat på mig på sätet. Ryggsäcken hade jag lagt i baksätet, den hade klarat sig hyfsat torr i regnet tyckte jag, man åker ju framåt, men det var blött även i baksätet. Jag skulle behövt en kupévärmare!

När jag sen var både varm och torr så pratade jag med syrran. Hennes tv hade gått sönder. Det är ju sån himla tur att hon har en syster med superminne för jag visste ju att hon köpt försäkring på tvn. Allt löste sig men inte direkt, tvn blir hämtad på måndag för vidare färd till lagningen.

Sen så är det som så att jag har, av nån outgrundlig anledning, en almanacka från -93. Just det året så fyllde Pelle 40 och han var lite orolig inför det, för att lugna ner sig så skulle han öva sig på att fylla år och bjöd in oss på förfest. Förfesten bestod av Pelle, Joergen, syrran och så jag. I almanackan står det på 26:e februari, en fredag: FÖRFEST! Korvgryta + brännvin.

Jag har varken innan eller efter varit på en sån förfest. På måndagen den veckan hade jag varit hos läkare och jag var rätt risig, inte i form för att festa direkt. Pelle hade förberett sig ordentligt, när vi ätit fick jag gå och lägga mig så jag kunde vila bort lite sjukdom. Några timmar senare vaknar jag och är precis hur täppt som helst, jag hade sovit i dun som jag är lite allergisk mot. Då kommer Pelle och säger: Men, jag hade ju bäddat dunfritt på ena sidan. Självklart hade jag lagt mig på fel sida i sängen.

För att jag inte skulle missa förfesten så var de så snälla att de, när jag vaknat till, bar in tvn i sovrummet så att jag inte skulle missa nåt.

Dan efter var jag uppe 07:15 och brassade kaffe!

Dan efter, lördag alltså, slutade med att vi gick på Engelen och tittade på Smalare än Thord. Syrran hade med sig en golfklubba med strumpa på och jag hade med mig en bollfångare, också golftillbehör för er som inte vet. Varför vi hade med oss just de tillbehören är det ingen som vet.

Pelle kände efter denna förfest att han faktiskt kunde fylla 40!

Nu ska jag ta igen mig lite på soffan, senaste två dagarna har varit lite lätt påfrestande. Gonatt på er!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Att fria betyder att man vill vara tillsammans med någon nästan jämt."
Peter, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009