Tisdag

Dagen började precis som vanligt med fika, macka och cigg. Sen så började jag prata med Mamma om när hon egentligen ska åka hem. Sa att jag måste prata med syrran om när vi ska åka upp i höst. Det skulle jag aldrig ha sagt.

Mamma blev tvärsur över att jag och syrran vill åka till landet av oss själva, och hon hade minsann inte hört talas om att vi sagt att vi skulle åka upp på hösten.

Till saken hör att vi berättade redan när vi kom hem i våras att vi skulle åka upp till hösten och elda upp lite ris som vi dragit ihop nere vid stranden. Jag visade dessutom vår rishög för Mamma när hon åkte upp.

Men nu så blev det bara elände och vi vill minsann bara åka upp till landet utan henne och ojojoj. Jag frågade om jag nu varit där mot min vilja, jag har ju varit på landet några veckor nu och Mamma har varit där hela tiden. Nä, jag hade nog inte varit där mot min vilja.

Efter detta så kändes det riktigt skönt att jag planerat att åka hem idag. Klockan ett så startade jag, mycket planerat eftersom Owe Thörnqvist hade Sommar idag. Aj lööööv Owe! Han kan verkligen få en på bra humör även efter en sur Mamma.

Ja, innan jag åkte så målade jag klart dörren. Allt under tystnad, en chef jag hade en gång för länge sen sa att man ska bemöta ilska/surhet med den ryska metoden som innebär att man inte säger ett knyst. Dörren blev allafall kanonfin!

Jag försökte dokumentera min resa i bilder. Jag kan upplysa om att det är förjäkla svårt att köra en Cajan, som har sån där omrörningsspak i bensinen, hitta vad jag ska fota och sen fota det och samtidigt inte ställa till nåt strul med övriga trafikanter. Jäjä, här är mitt försök allafall:


Lias Café, ett ställe vi hela tiden passerar som blivit lite roligare nu när Filuranshoppen levererat till en kille som heter Lia, han är utan café men ändå.

Här har jag försökt fota Vägverkets termometer som står i Gävletrakten, den visar både luft och vägtemperatur. Nästa gång ska jag försöka få en bättre bild.

Jaha, så blev det då Ståkkhålmstrafik från 120km/h till 8km/h på ett litet kick.

Tänk att man måste komma till Ståkkhålm för att få se en bil med Norrlands rökeri va?

Inte en enda full timmerbil på vägen, inte förräns jag hamnade i köer i Ståkkholm.

Nåt som var lite roligt med resan, förutom Owe, var att när jag svängde in för att tanka så hade Cajan tuffat på i 34 mil. Det gick i 16 liter!!! Precis vad jag behövde, lite billigt eftersom min värsta utgiftsmånad närmar sig och att Cajan behöver en ny vindruta som kostar 6000.

Trött men glad är jag nu hemma.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Det är skit att vara ihop med någon om man inte vet var han bor någonstans."
Mona, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009